lørdag den 1. august 2009

- Nu skal irakerne hjem




Dansk Folkeparti kræver nu, at regeringen får anholdt de afviste irakiske asylansøgere og sendt dem til særlige asyllejre i Irak, hvor de kan opholde sig, mens deres sager behandles. Forsker tvivler på ideen.

Af Chris Kjær Jessen


Fredag den 31. juli 2009

Politiet skal øjeblikkeligt skride til anholdelser af de afviste irakiske asylansøgere og sende dem til særlige flygtningelejre i Irak.


Dansk Folkeparti har fået nok af irakerne, der på tredje måned har taget ophold i Brorsons Kirke eller er på flugt rundt i landet, og rejser derfor nu et konkret krav over for regeringen. Foruden anholdelserne af de 60-70 irakere i kirken skal regeringen beordre politiet til at gennemføre en effektiv eftersøgning af det ukendte antal flygtede irakere. I lejrene i Irak skal flygtningene deponeres, mens de danske og irakiske myndigheder får ordnet de sidste papirer for den endelig hjemsendelse.

»Det vil være den allerbedste løsning at oprette lejre i Irak eller så tæt på Irak som muligt, hvis man ikke kan komme ind i landet. Den tilstand vi har i Brorsons Kirke kan ikke fortsætte,« siger Pia Kjærsgaard, der gør det klart for regeringen, at der er tale om et krav:

»Det er det. Jeg er ikke i tvivl om, at i det øjeblik Danmark viser, at nu er det alvor og sender dem ud af landet, vil det virke,« fortsætter Pia Kjærsgaard.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har ikke haft lyst til at kommentere kravet fra DF, men ingen af integrationsordførerne i Venstre eller de Konservative jubler over Pia Kjærs­gaards ide.

»Det er en forudsætning for de irakiske myndigheder, at det foregår på ordentlige vilkår. Det vil det ikke være, hvis de skal opholde sig i lejre,« siger Venstres Karsten Lauritzen.

Heller ikke i oppositionen vækker forslaget begejstring.

Henrik Dam Kristensen (S) kalder forslaget for »en mærkelig eskalering af en konflikt, som ikke er der.«

Thomas Gammeltoft-Hansen, ekspert i international asylpolitik på Dansk Institut for Internationale Studier, mener, at det bliver svært at oprette lejrene, fordi hverken Irak eller landende omkring er forpligtet til indgå sådan en ordning.

»Det vil formentlig kræve en meget stor kompensation, som næppe står mål med formålet,« siger han.


Kilde / Information




Kommentar :

Man mister lysten til at kommenterer på hadet fra Dansk Folkeparti.

Desværre hopper alle igen på lim-pinden, som med tørklæde-sagen fra Hjemmeværnet, og resultatet bliver en forhærdet had og racisme-retorik fra DF og samtidigt at der uden tvivl sættes fart på anholdelser og udvisninger. Uagtet at man så må indsætte Irakkerne i fængsler indtil sagerne er færdig-ekspederet, og udvisningerne kan gennemføres.

Og hvor er Danmark... ?

Hvor er den store fælles stemme der siger nej ? Hvor er de 50 % anstændige danskere som har taget stilling, og som siger nej !. Hvor er de mennesker som støtter regeringen, men som hader at Dansk Folkeparti's støtte til regeringen, gør deres racisme og intolerance, legitim ?

Desværre er den, og de, nok druknet i Weber-grill og billig rødvin fra en grænsekiosk...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar