tirsdag den 4. august 2009

- Pia K. bringer mindelser om nazitiden



Socialdemokraternes kulturordfører anklager DF for at ville indføre en sovjetiske eller nazistisk kulturpolitik.


Anklagen kommer, efter Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, har efterlyst en ny kulturpolitik. Og ikke mindst et opgør med kunstnere, som tror, at «de både kan være kunstnere og samtidig agere venstrefløjspolitikere«.

Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, kalder det »kulturpolitisk censur«, når Dansk Folkepartis formand i et interview med Politiken blandt andet fortæller, at hun er »ved at kaste op over Klaus Rifbjerg & Co.«, og at det er på tide, at navngivne kunstnere rives ud af deres opfattelse af netop at være kunstnere.

»Det er kulturpolitisk censur, når Pia Kjærsgaard vil bestemme, hvilken kunst vi skal have. Det er den slags vi så stærkest i Nazityskland og Sovjetunionen. Og det er uhyggeligt og uappetitligt, at vi skal høre det i dag, når Pia Kjærsgaard lægger navngivne kunstnere for had og vil bestemme, hvilken kunst vi skal have«, siger Mogens Jensen.

Pia Kjærsgaards kritiserer i interviewet kulturminister Carina Christensen (K) for at være fraværende i den kulturpolitiske debat. Selv mener Dansk Folkepartis formand, at hun ville være en »god kulturminister«. Pia Kjærsgaard efterlyser blandt andet et opgør med, hvad hun anser for at være den elitære kulturpolitik.


Kilde / Politiken



Kommentar :

Mogens Jensen rammer plet ! Der kan ikke være tvivl om at med Pia Kjærsgaard som Kulturminster, ville kultur og kunst, som vi kender det i dag, være slut. Istedet ville vi få ensrettet "folke-kultur" som kendt fra særligt nazi-Tyskland.

Kultur er jo også andet end kunst, og på det område kæmper hun sin had-kamp mod andre kulturer, både i EU-sammenhæng, men mest uhyggeligt, i Danmark. Fremmede kulturer og deres ret til at fastholde egen-kultur og særkender, ville forsvinde.

Religionsfriheden bliver allerede sat under pres og nu skal kulturen med i kampen for et race-rent Danmark. Gad vide hvornår vi skal igang med bog-afbrændinger... og om Koranen mon ikke bliver den første bog på bålet ?



1 kommentar:

  1. Tak for din side ... Helt okay bogstavsammensætninger du får sat sammen :O)

    Brøl fra en løve....

    SvarSlet