onsdag den 22. juli 2009

Harry Potter og Dansk Folkeparti...



Hvad er forskellen på Voldemort og DF?

Akkurat som i Harry Potter breder hysteriet og selvcensuren sig.




Dagens Signatur er skrevet af

Lars Hedebo Olsen, Debatredaktør

En kvinde går rundt i hjemmeværnet med tørklæde på hovedet.

Hurra, hurra. Sommeren er reddet, og vi skal ikke gå igennem agurketiden uden at skulle diskutere det nok mest presserende politiske problem i nyere tid: tørklæder. Hvor må Dansk Folkeparti være glade, og hvor er det dejligt for alle os andre, at vi igen kan se frem til et stormvejr på grund af en hovedbeklædning.

Man kunne næsten høre DF’s Pia Kjærsgaard juble i radioen mandag, da hun harcelerede over kvindens brug af tørklæde i forsvaret. For det var selvfølgelig en hån mod de kvinder, der bliver banket i Iran for ikke at ville gå med tørklæde, og det understregede til fulde, at hjemmeværnssoldaten var fundamentalist og slet ikke interesseret i danske værdier.

Endelig fik Kjærsgaard chancen for at slå en muslim oven i hovedet midt i sommervarmen. Selvfølgelig med den undskyldning, at hun kun vil muslimske kvinder deres eget bedste, og selvfølgelig fordi hun er så stærkt optaget af den internationale kvindefrigørelse. Samtidig fik hun mulighed for at slå et slag for de danske værdier og normer, som hun har besluttet, at hun er den mest kompetente i landet til at beskytte.


Kjærsgaard ny Voldemort
Forhåbentlig skal vi ikke igennem en lang og ørkesløs debat om tørklæder, selv om jeg er ret sikker på, at det ville glæde DF. Forhåbentlig vil hjemmeværnet tackle situationen lidt mere galant i de kommende dage, end de lagde ud med at gøre, og forhåbentlig er de fleste debattører og politikere draget så langt ud i ferielandet, at de ikke gider hidse sig op over noget så ligegyldigt som et tørklæde.

Men desværre vil det sikkert vise sig, at DF nok engang skal få deres vilje. Og at vi skal gennem den ene debat om tørklædeforbud efter den anden, og at det hele ender akkurat, som DF ønsker det – med endnu en lussing til danske muslimer.

Akkurat som i Harry Potter-bøgerne, hvor den onde lord Voldemort og hans støtter langsomt æder sig ind på magten, tager DF uge for en uge en større bid af kagen, så man snart ikke kan slå en prut uden at skulle ringe til Kjærsgaard først.

I Harry Potter vil lord Voldemort gøre op med al blødsødenhed over for menneskene, og han ønsker at ophæve alle begrænsninger i brugen af sort magi udelukkende med det formål, at han skal overtage kontrollen af den magiske verden. Hans menneskeædere tager livet af kritikerne, og de, der ikke er 100 procent troldmænd, men halvt menneske og halvt troldmand, bliver forfulgt og udsat for grusomme overfald.


Selvcensuren vokser
Efterhånden som Harry Potter-bøgerne skrider frem, får lord Voldemort mere og mere kontrol over det politiske system. Ministre forhekses, så de taler Voldemort efter munden. Embedsmænd lægger låg på alt, der ikke gavner den sorte magis udbredelse, og snart begynder også medierne at blive inficeret af Voldemort og co. Kilder fordrejes, journalister er bange for at blive forfulgt, og da den magiske verden ikke har internet, bliver det stadig sværere for Potter og co. at få korrekte oplysninger om, hvad der egentlig sker i verden, for alt bliver fremstillet, så det pleaser Voldemorts håndlangere.

Modsat Harry Potter vil lord Voldemort have den totale kontrol over al magi og tankevirksomhed, og kan magien bruges til at opnå mere magt, skal den bruges – uanset om det kommer til at gå ud over nogle uskyldige sjæle undervejs. Hvis noget strider mod lord Voldemorts regime, skal det væk – lukkes, knuses, slukkes, og hvis nogen pipper op om tolerance og kærlighed, får de en på sinkadusen.

For nylig undskyldte DR over for Pia Kjærsgaard, at en medvirkende i et radioprogram var kommet til at fejlcitere Kjærsgård om muslimer og rotter.

I sidste uge lukkede en rapskole i Århus, fordi en elev (eller en lærer?) skrev noget dumt om DF’s Morten Messerschmidt i en sangtekst.

I denne uge er hjemmeværnet så bange for DF, at de ekskluderer en kvinde, fordi hun bærer muslimsk hovedtørklæde. Hvad mon der sker i næste uge?

Selvcensuren breder sig, for akkurat som i Harry Potter tør ingen lægge sig ud med de mørke kræfter. Men er det ikke ved at være på tide med et ordentligt opgør, så vi kan begynde at tænke frit og behandle hinanden anstændigt? Når Harry kan, kan vi vel også.

Hvis noget strider mod Voldemorts regime skal det væk – lukkes, knuses, slukkes.


Uddrag / Politiken




Kommentar :

Lars Hedebo Olsen svinger kniven, på den gode måde. Skarpt og intelligent debat-oplæg fra Politiken !





Ingen kommentarer:

Send en kommentar