fredag den 24. juli 2009

- V, K og S freder hjemmeværnschef




24. juli 2009. kl. 12:18

HJEMMEVÆRN: DF, R og SF vil fyre Hjemmeværnets politiske chef og nedlægge stillingen. Men det nægter V, K og S.

I går krævede både Dansk Folkeparti og de Radikale, at den politiske chef for Hjemmeværnet, kommitteret Ulrik Kragh, blev fyret og den politisk udpegede ledelse nedlagt.

Det blev støttet op af SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen, der ifølge pol.dk mener, at Hjemmeværnet har brug for at "få noget økonomisk ansvarlighed ind i systemet".

Men hverken regeringspartierne eller Socialdemokraterne ønsker at deltage i den mediestorm, der har blæst omkring ørerne på den ferierende Ulrik Kragh de seneste dage.

"Vi deltager ikke i en hetz mod Hjemmeværnet, fordi Dansk Folkeparti bliver sur over tørklædesagen. Man skal huske på, at vi har forhandlet et forsvarsforlig i over et år, hvor alle partierne har været med. Og man har givet tilknytning til den styreform, som er i hjemmeværnet nu. Vi har vendt hver en sten i det her forlig, hvor hjemmeværnet spiller en væsentlig rolle. Så det minder om enkeltsagspolitik, når man tilslutter sig Dansk Folkepartis hetz", siger Carsten Hansen ifølge pol.dk og lægger dermed distance til oppositionspartneren hos SF.

Den konservative forsvarsordfører, Helge Adam Møller er ligefrem begejstret for Ulrik Kraghs indsats som kommitteret.

"Ser man på Hjemmeværnet gennem de sidste år, er der sket en klar tilgang, og målinger viser, at respekten for værnet er øget kraftigt. Og det er det, der er den kommitteredes opgave. Så frem for at fyre Ulrik Kragh, burde vi måske ansætte hans tvillingbror, hvis han har sådan én", siger Adam Møller ifølge pol.dk.

Venstres forsvarsordfører Karsten Nonbo, der selv har været
lidt forvirretomkring hele tørklædeepisoden, mener heller ikke, der er grund til at fyre Kragh. Og han undrer sig især over, at diskussionen omkring Kraghs stilling dukker op nu, mens den ikke dukkede op under forsvarsforhandlingerne, der blev afsluttet for en lille måned siden.

"Jeg kan ikke andet end at ryste lidt på hovedet og undre mig over deres meldinger. De er jo stik imod det, de selv sagde i juni måned, da vi indgik forliget", siger han ifølge pol.dk.


Kilde : Altinget





Kommentar :

Så blev den sommer-Agurk pakket væk igen... ingen fyringer og bred tilfredshed ! Ulrik Kragh beholder sit job og Dansk Folkeparti fik, af bagvejen, enorm omtale og fjernet enhver fremtidig lyst til at gøre en indsats for integration i Hjemmeværnet.

Tilbage står Mawla og Karsten Nonbo og er en smule forvirrede, og med god grund. Selv Karsten Nonbo kan man have forståelse for, i den situation.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar